Adopteren?

Een nieuw familielid is altijd leuk en spannend en zeker als het een hond uit een ander land is.

Het is verstandig om van te voren alles te overwegen. Vaak weten wij ook niets van de geschiedenis van de hond. Bij een pup weten wij over het algemeen alleen wie de moeder is waardoor het ras doorgaans een ‘mix’ is. Het gedrag van een pup is nog niet zo erg bepaald maar van de moeder en oudere honden wel. Wat ze allemaal meegemaakt hebben weten wij niet en het gedrag komt ook niet altijd direct naar buiten. 

Vaak zie je dat wanneer een hond geadopteerd is en zich veilig en thuis voelt er weer wat van ‘de oude’ hond terug komt dan kan jouw hond ineens iets anders reageren.

Het kan 3 maanden duren voordat een hond zich helemaal thuis voelt.

Ook lopen aan de lijn, drukte van de omgeving, kinderen, katten, honden of andere dieren kunnen voor gedragverandering zorgen. Daar moet rekening mee gehouden worden want dat gaat niet zomaar even over soms wel soms niet. 

Wennen aan katten mag je 6 weken voor rekenen, gaat het sneller dan is dat mooi meegenomen! Geef je kat altijd een mogelijkheid om ‘weg te komen’.

Wij krijgen vaak de vraag ‘kan hij met katten?’ of met kinderen. Wij kunnen dat niet testen, wel proberen wij de honden in Spanje kennis te laten maken met katten en kinderen. Op die manier zien wij wel wat van het gedrag maar dat kan eenmaal ’thuis’ iets anders zijn. In deze gevallen is het ook goed om jezelf de vraag te stellen; ‘kunnen mijn kinderen met de nieuwe hond” Ga vooraf alle mogelijkheden na en als dan alle seinen op groen staan ga dan op zoek naar een hond.

Denk goed na over de aanschaf van een hond. Er zijn heel veel voordelen aan een hond, een maatje de trouwe makker. Maar ook nadelen kunnen zich voordoen, zoals het uitlaten, minimaal 3 a 4 keer per dag. De haren op kleding, bank en andere plaatsen. Niet snel zindelijk willen worden, niet willen luisteren enz.
Een hond moet je opvoeden, ook oudere honden moeten even weten hoe de ‘regels’ bij de nieuwe familie zijn. Soms moet daar een hondenschool aan te pas komen of een gedragstherapeut. Eigenlijk net zoals bij ons de mens.

Wij hebben geen asiel in Nederland, maar ook niet in Spanje. Op het moment er zich problemen voor doen raden wij altijd aan direct contact met ons op te nemen. Niet wachten want vragen en eventuele problemen moeten direct aangepakt worden. Zie het niet als falen want dat is het niet. Samen weten wij meer dan 1. Als het echt niet lukt, en ja dat kan ook, dan gaan wij altijd samen op zoek naar een oplossing. 

Herplaatsing gaat altijd in overleg en wij helpen daar actief in mee.

© 2023 Honden uit Spanje.nl